AGENDA

31-08-2019
Juli/Augustus : Zomerstop
11-10-2019
Wetenschapsdag
23-11-2019
NVN ALV
30-11-2019
Eind november : Sinterklaasbingo met loterij
Bekijk de volledige agenda

World Transplant Games 2019

Mario Lefevere is in 2003 niergetransplanteerd. Door het sporten heeft Mario een goede conditie opgebouwd en wil dit nog lang zo houden.
Om zijn conditie te verbeteren traint hij twee keer per week bij AAC (Amsterdamse Atletiek Combinatie) en een keer per maand bij de Stichting Sport en Transplantatie in Hilversum op de baan van GAC (Gooise Atletiek Club).
Zijn grote motivatie daarnaast is dat Mario voor de vierde keer is geselecteerd voor de World Transplant Games, een soort Olympische Spelen voor getransplanteerde sporters.
Dit jaar zijn ze in Newcastle Engeland en doen er rond de 2000 sporters van over de hele wereld mee in diverse sporten.
Mario start op de 800 en 1500 meter met als doel zijn pr (persoonlijk record) op de 800 meter te verbeteren.

Meer info van de spelen in Newcastle is staat hier.
Op de website van de Stichting Sport en Transplantatie is meer info over sporten voor getranspanteerden en Mario te vinden.

 
Blog van Mario:

In het weekend van 9 maart 2019 had ik een test wedstrijd op Texel.
Elk jaar doe ik daar aan mee om mijn vorderingen na het winterseizoen te zien.
In de winter hebben wij op de vereniging getraind om conditie en uithoudingsvermogen te behouden. Dit jaar was het een winderig weekend en tijdens de wedstrijd had ik daar net als alle andere deelnemers behoorlijk last van, veel tegenwind en schuin voor. Toch was ik erg tevreden met mijn gelopen tijd op de 5 km (23,30 minuten), ik bleef door de wind 1 minuut onder mijn persoonlijk record.
Inmiddels zijn we bij de vereniging bezig met de trainingen om de snelheid weer te verhogen door interval trainingen en dat gaat goed.
Ook zijn de medische formulieren nodig voor de deelname aan de WTG ingevuld samen met dokter Weijmer en opgestuurd naar de organisatie in Engeland. Stichting Sport en Transplantatie heeft in juni een teamdag georganiseerd waar wij de laatste informatie krijgen voor Engeland.


 


24 juni 2019

Er zijn nog 6 weken te gaan tot de World Transplant Games 2019 in Newcastle.
Twee weken geleden heb ik een test wedstrijd 800 meter gelopen bij AV Edam.
Deze wedstrijd heb ik gebruikt om te zien hoe ik ervoor sta en met een tijd 5 seconden boven mijn persoonlijke record ben ik tevreden.
Er moet nog wat werk gedaan worden aan het 2e rondje zodat ik niet teveel tijd verlies of inzak wat betreft snelheid.
Bij een 800 meter wedstrijd gaat iedereen als een kogel ervan door om een positie te kiezen voor het 2e rondje, meestal zakt het tempo na 300 meter een beetje.
Juist dan is het de kunst om te kunnen bij blijven of versnellen, in de 2e ronde moet je zorgen voor een goede positie om ongeveer tussen de 130-100 meter voor de finish de eindsprint in te kunnen zetten.

Zondag 30 juni hebben wij van de Stichting Sport en Transplantatie een team dag ter voorbereiding op de WTG en krijgen we de teamkleding uitgereikt. Deze dag is op Papendal in Arhem.
Nu blijven trainen en geen blessures krijgen, dus vingers gekruist.
 Op 7 juli hadden wij de teampresentie van de Nederlandse afvaardiging.
Het werd gehouden op sportcentrum Papendal in Arnhem. Het was een mooie dag en een fijn weerzien van de sporters en teamleden.
Na het bekende praatje van het bestuur kwam ook de teamarts aan het woord om nog wat medische dingen met ons door te nemen.
Daarna zijn er foto`s gemaakt van elke sport discipline en het gehele Nederlandse team.
Het is voor mij nu zaak om geen blessures op te lopen in de laatste weken en rustig te blijven trainen aan mijn doel en conditie.


 

Vriendelijke sportgroet,
Mario Lefevere
 


 

NIEUWS

06-07-2019
Nacht van Bart
29-06-2019
Nierstichting Rally
23-04-2019
Digitaal magazine nieren.nl
07-03-2019
Nieuwe techniek maakt nierdialyse zonder operatie mogelijk
Bekijk het volledige nieuws
 
 
 
 
 
  Copyright 2019